Queensland sužujú rekordné suchá, vláda schválila finančnú pomoc

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 19:23 • 2 min
Queensland sužujú rekordné suchá, vláda schválila finančnú pomoc

CAMBERRA - Rozlohou druhý najväčší austrálsky štát Queensland momentálne sužujú rekordné suchá, pričom postihnutých je takmer 80 percent jeho územia.

slovakia

left justify in out

Príčinou je nedostatok zrážok počas februára, ktorý je tam za normálnych okolností najdaždivejším mesiacom v roku, informovala dnes britská spravodajská stanica BBC.
      

Súčasná situácia v Queenslande je v kontraste s prírodnými podmienkami spred troch rokov, keď bola väčšina územia ochromená povodňami, ktoré prinútili tisícky obyvateľov opustiť svoje domovy. Tentoraz zrážky zaznamenali iba na úzkom pobrežnom pásme. Austrálsky premiér Tony Abbott vo februári vyčlenil na pomoc regiónu 320 miliónov austrálskych dolárov.
      

"Queensland je veľkým štátom, kde suchá zvyčajne zasahujú určité oblasti, tentoraz však ide o najrozsiahlejšie územie, v akom bol naraz vyhlásený núdzový stav," povedal queenslandský minister poľnohospodárstva John McVeigh. 
      

Očakáva sa, že suchá nepriaznivo ovplyvnia chov dobytka a celkový pokles poľnohospodárskej výroby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies