Queen a Adam Lambert vystúpia na Silvestra v Londýne

NETKY.SK • 1 December 2014, 15:43 • 2 min
Queen a Adam Lambert vystúpia na Silvestra v Londýne

LONDÝN - Britská kapela Queen a americký spevák Adam Lambert odohrajú počas silvestrovskej noci koncert pri londýnskom Big Bene, ktorý bude naživo vysielať BBC.

slovakia

left justify in out

Do predaja sa dostane iba 2000 vstupeniek, ktoré budú k dispozícii od utorka 2. decembra. "Nikdy som si nemyslel, že tu budeme, aby sme privítali rok 2015. Sľubujeme vám úžasnú noc," vyhlásil bubeník Roger Taylor.

 

Queen a 32-ročný Lambert vystúpili spolu po prvý raz v roku 2009 v rámci súťaže American Idol. Rodák z Indianapolisu začal s kapelou koncertovať v roku 2011, pričom o rok neskôr spolu absolvovali vystúpenia na Ukrajine, v Rusku, Poľsku a vo Veľkej Británii. Tento rok vyrazili na svetové turné, v rámci ktorého sa predstavia aj 1. februára vo viedenskej Stadthalle a 17. februára v pražskej O2 aréne. 


Kapela Queen vznikla v roku 1970 v Londýne. Formáciu v súčasnosti tvoria dvaja pôvodní členovia, a to gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Skupina, v ktorej v minulosti pôsobili aj spevák Freddie Mercury a basgitarista John Deacon, vydala 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. Minulý mesiac vydali novú kompiláciu Queen Forever. Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. Freddie Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

 

Adam Mitchel Lambert je finalistom ôsmej sezóny American Idol a debutovú štúdiovku For Your Entertainment vydal v roku 2009. Nahrávka sa umiestnila na tretej priečke amerického rebríčka Billboard 200. S druhým albumom Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl. Na konte má single ako No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself, či zatiaľ najúspešnejší Whataya Want From Me, vďaka ktorému ho nominovali na cenu Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies