Putin zagratuloval bývalému štátnikovi Gorbačovovi k 86. narodeninám

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 13:58 • 2 min
Putin zagratuloval bývalému štátnikovi Gorbačovovi k 86. narodeninám

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin zagratuloval bývalému sovietskemu lídrovi Michailovi Gorbačovovi k jeho dnešným 86. narodeninám, pričom vyzdvihol jeho celoživotné zásluhy. Blahoprajný odkaz zverejnili na oficiálnej webovej stránke Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Mnoho rokov ste sa venovali dôležitým spoločenským aktivitám a výskumu, zúčastnili ste sa na odborných diskusiách o možnostiach rozvoja svetového spoločenstva, ako aj posilnenia medzinárodnej spolupráce," uvádza sa v texte. Putin však poprial Gorbačovovi najmä pevné zdravie.

Gorbačov sa narodil 2. marca 1931, patrí k popredným postavám ruského politického a spoločenského života. Bol prvým a jediným prezidentom Sovietskeho zväzu (1990-92), na čele krajiny však stál od roku 1985 ako generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Sovietskeho zväzu.

Od roku 1992 je predsedom Medzinárodnej nadácie pre sociálne, ekonomické a politické štúdie (Gorbačovovej nadácie). V roku 1990 mu udelili Nobelovu cenu mieru. Podľa agentúry TASS je tento bývalý štátnik laureátom viac než 300 ďalších domácich i zahraničných ocenení a vyznamenaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies