Putin: Rusko bude pokračovať v spolupráci s USA aj EÚ

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:09 • 2 min
Putin: Rusko bude pokračovať v spolupráci s USA aj EÚ

MOSKVA - Rusko si nezvolí cestu do izolácie a bude pokračovať v spolupráci s USA aj Európskou úniou (EÚ) napriek kríze na Ukrajine. Vyhlásil to dnes prezident Vladimir Putin v správe o stave Ruskej federácie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Putin v prejave k členom Federálneho zhromaždenia, ktorý je základným dokumentom, určujúcim postoj prezidenta k smerovaniu ruskej politiky nielen pre nadchádzajúci rok, ale aj v blízkej budúcnosti, skonštatoval, že západné sankcie proti Moskve sú stimulom pre ruské podniky. A dodal, že Rusko zostáva otvorené zahraničným investíciám. Prezident verí, že ekonomika krajiny prekoná súčasné problémy. "Sme pripravení čeliť každej výzve týchto čias a zvíťazíme," povedal.
      

Predstavitelia Ruska začiatkom tohto týždňa prvýkrát verejne pripustili, že ekonomika sa na budúci rok prepadne do recesie. Alexej Vedev, štátny tajomník ministerstva financií v Moskve v utorok (2.12.) uviedol, že hrubý domáci produkt (HDP) Ruska sa v roku 2015 pravdepodobne zníži o 0,8 %. Dôvodom je pokles cien ropy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies