Putin odsúdil represie a čistky z čias ZSSR

NETKY.SK • 30 Október 2017, 19:02 • 2 min
Putin odsúdil represie a čistky z čias ZSSR

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok prekvapivo jednoznačne odsúdil represálie a politické čistky v ére komunistického Sovietskeho zväzu.

slovakia

left justify in out

"Politické represálie boli pre náš ľud tragédiou a zasadili úder nášmu národu, pričom dôsledky cítime dodnes," vyhlásil Putin pri príležitosti otvorenia pamätníka obetiam zločinov páchaných sovietskou komunistickou mocou.

"Milióny ľudí boli vyhlásené za nepriateľov ľudu na základe absurdných obvinení, popravené, zmrzačené a prinútené trpieť vo väzení a v pracovných táboroch," povedal ďalej ruský prezident. Pre takéto represie podľa neho neexistuje ospravedlnenie. "Našou povinnosťou je nedovoliť, aby sa na to zabudlo," vyhlásil Putin.

Podľa agentúry Associated Press (AP) ide o dosiaľ najtvrdšie a najjednoznačnejšie odsúdenie zločinov komunizmu zo strany Putina, ktorý v minulosti vždy skôr vyzdvihoval prednosti Sovietskeho zväzu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies