Putin navštívil z bombových útokov sa spamätávajúci Volgograd

NETKY.SK • 1 Január 2014, 12:13 • 2 min
Putin navštívil z bombových útokov sa spamätávajúci Volgograd

VOLGOGRAD - Ruský prezident Vladimir Putin navštívil dnes mesto Volgograd, spamätávajúce sa z dvoch tohtotýždňových samovražedných bombových útokov, ktoré vo svojom príhovore označil za "neospravedlniteľné". Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výbuchy trhavín na hlavnej železničnej stanici a v trolejbuse mestskej hromadnej dopravy usmrtili dovedna 34 ľudí a mnoho ďalších zranili, z nich muselo byť 65 hospitalizovaných.

K zodpovednosti ani za jeden z týchto atentátov sa doposiaľ nikto neprihlásil. Odohrali sa však len niekoľko mesiacov po tom, čo vodca islamistických vzbúrencov na ruskom severnom Kaukaze, Doku Umarov, vyzval na útoky s cieľom prekaziť blížiace sa zimné olympijské hry v Soči.

Putin dnes pred úsvitom v úvode stretnutia s najvyššími predstaviteľmi Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) a ministerstva vnútra povedal: "Čokoľvek bolo motívom týchto kriminálnych činov, neexistuje ospravedlnenie páchania zločinov proti civilnému obyvateľstvu, obzvlášť nie proti ženám a deťom."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies