Putin navštívil v Sýrii ruskú leteckú základňu Klemeimim

NETKY.SK • 13 December 2017, 17:45 • 2 min
Putin navštívil v Sýrii ruskú leteckú základňu Klemeimim

MOSKVA - Ruskí vojaci sa vrátili zo Sýrie s víťazstvom. Prezident Ruskej Federácie Vladimir Putin v pondelok ráno priletel do Sýrie na ruskú leteckú základňu Klemeimim. Informuje TASS.ru.

slovakia

left justify in out

Ruského lídra na základni privítali prezident Sýrie Bashar Asad, minister obrany Ruska Sergej Šojgu a veliteľ ruského vojenského zoskupenia Sergej Surovikin. Na stavenisko osobných zložiek armády Vladimir Putin prišiel na vojenskom UAZi. Prezident dal pokyny na začiatok vývodu ruského vojenského zoskupenia zo Sýrie, do bodov stálej dislokácie. "Ministrovi obrany, veliteľovi generálneho štábu dávam rozkaz: stiahnuť vojakov, do bodov ich trvalého nasadenia," vyhlásil Putin.

 

 

"V tejto súvislosti som sa rozhodol: značná časť ruského vojenského kontingentu, ktorá je umiestnená v Sýrskej Arabskej Republike, sa vráti domov do Ruska," vyhlásil najvyšší vrchný veliteľ. "Vraciate sa domov s víťazstvom, ku svojim rodinám, manželkám, deťom, priateľom. Otčina vás čaká. Šťastnú cestu Vám prajem a ďakujem všetkým za službu," povedal Putin.

 

Ozbrojené sily Ruska za dva roky, spolu so sýrskou armádou, tvorili najefektívnejšie zoskupenie medzinárodných teroristov, zdvôraznil Putin. "Keď teroristi zasa zodvihnú hlavy, tak dostanú také údery, aké zatiaľ ani nevideli," vyhlásil prezident.

 

Prezident povedal, že Rusko nanesie po teroristoch nový, silnejší úder, keď sa pokúsia porušiť nastavený mier v Sýrii. "Nikdy nezabudneme na tých, ktorí zomreli v boji s terorom na území Sýrie, a aj u nás v Rusku," zdvôraznil Putin. Prezident povedal, že Sýria je zachránená ako suverénny štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies