Putin nariadil vytvorenie nového záložného vojska

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 09:04 • 2 min
Putin nariadil vytvorenie nového záložného vojska

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin nariadil tento týždeň vytvorenie nového záložného vojska, ktorého príslušníci sa budú pravidelne zúčastňovať na vojenských cvičeniach.

slovakia

left justify in out

Oznámila to v sobotu agentúra Reuters, podľa ktorej má tento krok zlepšiť výcvik a bojovú pripravenosť ruskej armády v čase konfliktu na východnej Ukrajine. 

Ruská armáda má už v súčasnosti niekoľko miliónov záložníkov z radov bývalých vojakov, ktorých však - vzhľadom na existujúce reštrikcie - len zriedka povolávajú na manévre. 

Už niekoľko rokov sa preto v Rusku diskutuje o vytvorení nových aktívnych záloh. Realizáciu plánu však podľa ruských médií oddialil nedostatok financií. Príslušný Putinov dekrét bol zverejnený v noci na sobotu. 

Príslušníci nového záložného útvaru budú poberať mesačný plat ako zamestnanci ministerstva obrany na polovičný úväzok a budú sa pravidelne zúčastňovať na vojenských cvičeniach.

Ruský rezort obrany už skôr uviedol, že nové záložné vojsko bude mať pre začiatok okolo 5000 príslušníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies