Putin kritizoval európsku utečeneckú politiku: Nie je pre nás vhodná

NETKY.SK • 1 November 2016, 14:18 • 2 min
Putin kritizoval európsku utečeneckú politiku: Nie je pre nás vhodná

MOSKVA – Utečenecká kríza trápi celú Európu. Európska únia nereaguje na ňu adekvátne a táto politika sa nepáči ani ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi.

slovakia

left justify in out

Vladimír Putin sa dnes v Astrachani zúčastnil zasadnutia rady pre národnostné vzťahy, kde sa hovorilo aj o utečencoch.  "Spoločnosť, ktorá nemá šancu chrániť svoje deti, nemá budúcnosť," citovala agentúra TASS Putina.

 

Putin kritizoval európsku migračnú politiky ako „nie najlepší“ spôsob, ako sa vysporiadať s prílevom utečencov. Svedčí o tom aj stúpajúca kriminalita zo strany migrantov v jednotlivých štátoch.

 

Ako odstrašujúci príklad uviedol prípad z februára tohto roku , kedy utečenec znásilnil v Rakúsku dieťa, ale úrady ho zbavili viny, pretože neovládal jazyk a nerozumel obeti, ktorá s jeho činom nesúhlasila.

 

Dvadsaťročný Amir z Iraku znásilnil vo Viedni v bazéne 10-ročného chlapca. Iračan sa priznal, ale obhajoval sa tým, že bol sexuálne frustrovaný, pretože už štyri mesiace nesúložil.

 

Putin si myslí, že rozsudok súdu v Rakúsku je nezmyselný a podľa ruského prezidenta je to z dôvodu narušenia tradičných národných hodnôt. „Neviem či majú svedomie,“ povedal Putin a dodal: „Budeme čerpať z našich vlastných skúsenostiach, pretože európska politika nie je pre nás najlepšia možnosť.“

 

Podľa Putina treba bojovať s rasovou a náboženskou neznášanlivosťou vo svete. Základ je podľa neho súdržnosť obyvateľov Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies