Putin je proti terapeutickým výnimkám na užívanie zakázaných látok

NETKY.SK • 11 Október 2016, 18:32 • 2 min
Putin je proti terapeutickým výnimkám na užívanie zakázaných látok

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v utorok uviedol, že terapeutické výnimky na užívanie zakázaných látok dávajú neférovú výhodu a takýto športovci by podľa neho nemali štartovať na veľkých podujatiach. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Športovci s terapeutickou výnimkou môžu pretekať, hoci užívajú látky, ktoré sú normálne na zakázanom zozname. Udeľovanie týchto výnimiek pre viacerých športovcov je momentálne vo vyšetrovaní po tom, ako sa hackerská skupina Fancy Bears nabúrala do systému ADAMS, aby zverejnila dôveryhodné zdravotné záznamy niekoľkých svetoznámych športovcov na čele s tenistkou Venus Williamsovou, trojnásobným víťazom Tour de France Chrisom Froomeom či olympijskými medailistami Bradleym Wigginsom a Mo Farahom.

 

"Musíme poriadne nastaviť používanie výnimiek, v opačnom prípade budú všetky rekordy a víťazstvá získavať športovci s chronickými chorobami," uviedol Putin a navrhol obmedzenia pre športovcov s výnimkami. "Mohli by štartovať v špeciálnych kategóriách, alebo by ich výsledky mohli posudzovať iným spôsobom," dodal ruský prezident.

 

Obvinenie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), ktorá tvrdí, že hackerská skupina je napojená na Rusko, Putin nekomentoval. Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach minulý mesiac uviedol, že požiada ruské úrady o tom, aby zastavili hackerov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies