ČISTÝ DEŇ: Blahová čelí žalobe za výroky, ktoré odzneli v parlamente pri odvolávaní exministra Richtera

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 13:45 • 2 min
ČISTÝ DEŇ: Blahová čelí žalobe za výroky, ktoré odzneli v parlamente pri odvolávaní exministra Richtera

TRNAVA - Nezisková organizácia Čistý deň žaluje bývalú poslankyňu Národnej rady SR Natáliu Blahovú za 105 výrokov, ktoré odzneli v roku 2017 v súvislosti s odvolávaním vtedajšieho ministra práce, sociálnych veci a rodiny Jána Richtera.

slovakia

left justify in out

Blahová o tom informovala počas pojednávania na Okresnom súde v Trnave. Čistý deň od nej žiada za poškodenie dobrej povesti ospravedlnenie v médiách a zaplatenie 60-tisíc eur.

 

img

Všetky žalované výroky vychádzali podľa Blahovej z kontrol ministerstva, Ústredia práce sociálnych vecí a rodiny, z poslaneckého prieskumu alebo výpovedí poškodených detí. Väčšina z nich odznela v rokovacej sále alebo v tlačovom stredisku parlamentu. V čase, keď ich predniesla, mala poslaneckú imunitu. Počas prestávky v pojednávaní povedala, že aj bez imunity by postupovala rovnako. „Išlo o deti, išlo o ich práva a došlo k hrubému poškodeniu ich práv,“ povedala Blahová. Pojednávanie pokračuje popoludní vypočutím žalovanej a prezentáciou listinných dôkazov, koná sa bez prítomnosti verejnosti.

Čistý deň poskytoval v Galante resocializáciu drogovo závislým mladým ľuďom. V roku 2016 poslankyňa Národnej rady SR Natália Blahová (vtedy SaS) otvorila kauzu možného sexuálneho zneužívania v tomto zariadení. V dôsledku toho prišla nezisková organizácia Čistý deň o akreditáciu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Súdy v súvislosti s činnosťou Čistého dňa odsúdili dvoch zamestnancov za sex s neplnoletými chovankyňami zariadenia, v jednom prípade zatiaľ nie je rozsudok právoplatný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies