Putin je pripravený na dialóg s Obamom

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 11:16 • 2 min
Putin je pripravený na dialóg s Obamom

PARÍŽ - Rusko je stále pripravené na dialóg so Spojenými štátmi, čo je najlepší spôsob vzájomného porozumenia, uviedol šéf Kremľa Vladimir Putin rozhovore pre francúzsku televíziu TF-1 a rozhlasovú stanicu Europe-1. Taktiež zdôraznil, že na Ukrajinu nevyslal žiadnych vojakov.

slovakia

left justify in out

Úryvky z interview boli zverejnené dnes, píše agentúra ITAR-TASS. "Nemám žiadny dôvod domnievať sa, že americký prezident sa nechce porozprávať s ruským prezidentom, ale je to jeho voľba... Som stále pripravený na dialóg a myslím si, že je to najlepší spôsob ako budovať mosty," povedal Putin.

 

Ruský prezident zároveň poukázal na podľa neho agresívne kroky Washingtonu v medzinárodnej aréne. "Nie je tajomstvom, že najagresívnejšiu a najrigidnejšiu politiku v záujme ochrany svojich záujmov, ako to chápe americká administratíva, vedú práve USA, rok čo rok," konštatoval Putin.

 

"My máme sotva nejakých vojakov v zahraničí, zatiaľ čo USA majú vojakov všade, majú vojenské základne po celom svete a všade tam, kde sa zúčastňujú na rozhodovaní o osude iných štátov, ktoré sú vzdialené tisíce kilometrov od ich vlastných hraníc," tvrdil ruský prezident.

 

Hovoril aj o Ukrajine. Zdôraznil, že na juhovýchode krajiny nie sú žiadni ruskí vojenskí inštruktori alebo jednotky. Odmietol špekulácie, že Rusko má v úmysle anexiu alebo destabilizáciu juhovýchodu svojho suseda. Ukrajinské úrady by mali podľa neho nadviazať dialóg "so svojou vlastnou populáciou s pomocou vyjednávacieho procesu a nie s pomocou zbraní - tankov a lietadiel".

 

Putin dodal, že ukrajinská kríza by nemala vyústiť do nového kola studenej vojny a konflikt by sa mal urovnať prostredníctvom mierového dialógu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies