Putin a Fernándezová ohlásili strategické partnerstvo Ruska a Argentíny

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 17:01 • 2 min
Putin a Fernándezová ohlásili strategické partnerstvo Ruska a Argentíny

BERLÍN - Ruský prezident Vladimir Putin a jeho argentínska partnerka Cristina Fernándezová vyhlásili dnes "všestranné strategické partnerstvo" medzi svojimi krajinami. Spoločnú deklaráciu podpísali po rokovaniach v moskovskom Kremli, informovali ruské tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

Putin a Fernándezová tiež podľa agentúry DPA dohliadli na podpis memoranda, na základe ktorého ruský štátny jadrový koncern Rosatom vybuduje nový blok v argentínskej jadrovej elektrárni Atucha.
     

Ruské štátne médiá už skôr informovali, že nukleárny kontrakt tohto typu by mohol dosiahnuť hodnotu približne 2,2 miliardy dolárov (2,05 miliardy eur). V Moskve bola okrem toho podpísaná dohoda medzi ruským energetickým plynárenským koncernom Gazprom a argentínskou ropnou spoločnosťou YPF.
     

Rokovania medzi Putinom a Fernándezovou odzrkadľujú upevňovanie väzieb medzi Moskvou a Buenos Aires v čase zhoršujúcich sa vzťahov Ruska so Západom. Líder Kremľa navštívil Argentínu vlani ako súčasť demonštrácie skutočnosti, že Moskva je schopná realizovať vlastnú zahraničnú politiku aj bez podpory Západu, píše DPA.
     

Fernándezová pricestovala na oficiálnu návštevu Moskvy v stredu a zúčastnila sa na vernisáži na počesť bývalej argentínskej prvej dámy Evity Perónovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies