Punkerky z Pussy Riot prijal aj newyorský starosta

NETKY.SK • 9 Február 2014, 10:52 • 2 min
Punkerky z Pussy Riot prijal aj newyorský starosta

NEW YORK - Maria Aľochinová a Nadežda Tolokonnikovová okrem toho počas pobytu v New Yorku účinkovali na koncerte za ľudské práva.

slovakia

left justify in out

Newyorský starosta Bill de Blasio prijal v budove mestskej rady dve nedávno na slobodu prepustené členky ruskej punkovej skupiny Pussy Riot. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Maria Aľochinová a Nadežda Tolokonnikovová okrem toho počas pobytu v New Yorku účinkovali na koncerte za ľudské práva, ktorý v Brooklyne zorganizovala organizácia Amnesty International, a objavili sa aj v televíznej talk šou "The Colbert Report.

Obe mladé ženy sú veľkými kritičkami ruského prezidenta Vladimira Putina a politických pomerov v Rusku. Na slobodu sa dostali v decembri na základe amnestie po tom, ako vo väzení strávili takmer dva roky. Trest odňatia slobody dostali za výtržníctvo, ktorého sa dopustili protestným predstavením v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies