PSV vyprášil Feyenoord 10:0, de Cler: "Každý si robil, čo chcel"

NETKY.SK • 25 Október 2010, 12:02 • 2 min
PSV vyprášil Feyenoord 10:0, de Cler: "Každý si robil, čo chcel"

PSV vyprášil Feyenoord 10:0, de Cler: "Každý si robil, čo chcel"

slovakia

left justify in out

Feyenoord Rotterdam utrpel v nedeľňajšom zápase 10. kola najvyššej holandskej futbalovej súťaže na pôde PSV Eindhoven najvyššiu prehru vo svojej 102-ročnej klubovej histórii. Hostia odišli z ihriska lídra s nádielkou 0:10, po ktorej sa prepadli na 15. miesto v tabuľke.
      Po prvom polčase pritom nič nenasvedčovalo tomu, že sa budú v negatívnom zmysle prepisovať dejiny rotterdamského klubu. Feyenoord prehrával 0:2 a od 34. minúty hral bez vylúčeného Kelvina Leerdama. Po zmene strán si však domáci spravili zo súpera trhací kalendár a nasúkali mu ďalších neuveriteľných osem gólov. "Nikdy predtým som nič podobné nezažil. Nemám na to slov. Po prvom góle a vylúčení si každý robil na ihrisku, čo chcel. Náš herný systém skolaboval," povedal zdrvený obranca Feyenoordu Tim de Cler.
      Zápasy holandskej ligy sú známe tým, že v nich padá veľa gólov a ničím netradičným nie sú ani debakle rozdielom piatich-šiestich zásahov. Výsledok 10:0 v súboji dvoch tradičných klubov a odvekých rivalov (PSV má 21 majstrovských titulov, Feyenoord 14) je však ojedinelou záležitosťou. Tréner Mario Been na zahanbujúci debakel zareagoval tým, že ponúkol abdikáciu na svoju funkciu.
      Doposiaľ najvyššiu prehru zaznamenal Feyenoord v roku 1983 proti Ajaxu Amsterdam (2:8). PSV však dvojciferným výsledkom neprepísal históriu holandskej ligy. Najvyšším víťazstvom v Eeredivisie zostáva triumf Ajaxu Amsterdam nad Vitesse Arnhem v pomere 12:1 z roku 1972.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies