Prvý žltý dres na Okolo Slovenska si oblečie Malucelli

NETKY.SK • 10 Jún 2015, 10:15 • 2 min
Prvý žltý dres na Okolo Slovenska si oblečie Malucelli

ŠAHY - Talian Matteo Malucelli z tímu Idea 2010 ASD si na štarte stredajšej 1. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska oblečie žltý dres. Jeho nositeľa určili utorkové večerné exhibičné vylučovacie preteky v Šahách, do ktorých každý tím vyslal jedného zástupcu a ich výsledky sa nezapočítavali do poradia 59. ročníka. V každom druhom kole skončil najhorší jazdec, v závere sa bojovalo o prvenstvo na páske i žltý dres.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Malucelli v záverečnom špurtérskom súboji zdolal ďalšieho Taliana v službách Dukly Trenčín Renza Zanelliho, ktorý bude mať v stredu na sebe biely dres s modrými bodmi za bodovaciu súťaž. Tretí v cieli Lucas Gaday z Argentíny povezie v úvodnej etape bielo-červený dres pre elitného vrchára pretekov. Biely dres pre najlepšieho jazdca do 23 rokov dostane na pravé poludnie v Šahách Čech Tomáš Medek, bielo-modro-červený pre najlepšieho Slováka bude patriť Jurajovi Bellanovi.

 

V poradí 1. etapa Okolo Slovenska sa začne v stredu o 12.00 h v Šahách, vyvrcholí po 16.00 h v Telgárte. Utorkovú exhibíciu v Šahách sledovali pri 280-metrovom okruhu desiatky fanúšikov cyklistiky. Cieľom exhibície bolo rozdeliť pre prvú etapu elitné dresy, aby ich prezentovali v pelotóne od prvých kilometrov. Na štarte Okolo Slovenska sa zišlo 23 tímov. Na poslednú chvíľu sa odhlásili zoskupenia FixIt, Amore & Vita, Ked Stevens a Differdange-Losch, nahradili ich družstvá CK Příbram, ISD, Velo-Passions a Utensilnord.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies