Prvé tri moderné vlaky RegioJet sú už na Slovensku

NETKY.SK • 24 Január 2012, 10:36 • 2 min
Prvé tri moderné vlaky RegioJet sú už na Slovensku

Prvé tri moderné vlaky RegioJet sú už na Slovensku - Doprava Prvé tri moderné vlakové jednotky Talent, ktoré od 4. marca začnú pravidelnú prevádzku spojov RegioJet na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno, dorazili z Nemecka na Slovensko.

slovakia

left justify in out

img

Prvé tri moderné vlakové jednotky Talent, ktoré od 4. marca začnú pravidelnú prevádzku spojov RegioJet na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno, dorazili z Nemecka na Slovensko. Dopravca nasadí na túto trasu deväť motorových jednotiek Talent od výrobcu Bombardier, ktoré prevádzkujú v regionálnej doprave napríklad nemecké železnice DB Regio. Jednotky sa v nasledujúcich dňoch podrobia úprave náteru do firemných farieb. Na prelome januára a februára sa začnú skúšobné jazdy bez cestujúcich, od polovice februára ponúkne dopravca skúšobno-prezentačné jazdy aj pre verejnosť, informoval TASR riaditeľ zákazníckeho servisu RegioJet Aleš Ondrůj.
      Príchod spomínaného dopravcu je vyústením verejného dopytu na predloženie ponuky na zabezpečenie prepravných služieb vyhláseného v roku 2009. Nový dopravca na trase Bratislava - Komárno bude pre štátny rozpočet znamenať úsporu nákladov na jeden km viac ako jedno euro a skokové zvýšenie kvality služieb. Súčasne s tým sa spoločnosť zaviazala uplatňovať aktívnu obchodnú politiku, ktorá privedie do vlakov ďalších cestujúcich. RegioJet investoval vyše 60.000 eur do nových zastávok a v súčasnej dobe financuje výstavbu dvoch nových záchytných parkovísk v Dunajskej Strede a Kvetoslavove. Navyše ponúka niekoľko desiatok pracovných miest pre občanov SR potrebných pre zabezpečenie prevádzky a ďalších služieb.
      "Spoločnosť plánuje ročne na celej trase, ktorá je dlhá 100 km, prepraviť 1,9 milióna cestujúcich. Nový dopravca nezdvihne výšku cestovného oproti existujúcim tarifám; naopak, verným a častým cestujúcim ponúkne ďalšie zľavy," uviedol Ondrůj s tým, že medzi výhody pre cestujúcich bude okrem tarifných ponúk patriť štandardne: bezplatné pripojenie k wi-fi, ponuka dennej tlače, ponuka občerstvenia či prítomnosť palubného personálu a servis počas celej doby jazdy.
      Koncom januára predstaví spoločnosť detaily cestovného poriadku a tarifnej ponuky, ako aj jednotky Talent v žltých farbách RegioJet.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies