Prvá transsexuálna poslankyňa chce hájiť práva sexuálnych menšín

NETKY.SK • 18 Október 2011, 19:55 • 2 min
Prvá transsexuálna poslankyňa chce hájiť práva sexuálnych menšín

Prvá transsexuálna poslankyňa chce hájiť práva sexuálnych menšín

slovakia

left justify in out

img

Prvá transsexuálna poslankyňa poľského parlamentu Anna Grodzká dnes vyhlásila, že chce počas svojho mandátu pomôcť presadiť väčšia práva sexuálnych menšín a zmeniť prevažne katolícke Poľsko na krajinu prívetivejšiu pre homosexuálov a transsexuálov.
Päťdesiatsedemročná Grodzká sa narodila ako Krzysztof Grodzki a ešte pred rokom 2010 bola mužom. V rozhovore pre agentúru AP uviedla, že nastal čas, aby si sexuálne menšiny v Poľsku začali uplatňovať práva vrátane partnerských zväzkov osôb rovnakého pohlavia, rovnoprávnosti v zamestnaní a prístupu k štátnym príspevkom na operácie zmeny pohlavia.
Grodzká zažíva veľký povolebný úspech, keď o jej názory majú záujem médiá a obdiv jej vyjadrujú aj obyčajní ľudia. Kandidovala za novú ľavicovo-liberálnu stranu Hnutie na podporu Palikota (RPP), ktorej lídrom je Janusz Palikot, bohatý bývalý obchodník s vodkou.
Poslanci nového parlamentu, ktorý vzišiel z volieb 9. októbra, sa stretnú na ustanovujúcej schôdzi 8. novembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies