Prudké búrky si v Poľsku vyžiadali životy a zranenia

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 18:48 • 2 min
Prudké búrky si v Poľsku vyžiadali životy a zranenia

VARŠAVA - Traja ľudia prišli o život a viacero ďalších vyviazlo so zraneniami v dôsledku búrok sprevádzaných prudkým nárazovým vetrom, ktoré dnes zasiahli časti Poľska.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ najväčšie materiálne škody hlásia z Mazovského, Malopoľského a Sliezskeho vojvodstva. Vo Varmsko-mazurskom vojvodstve došlo k narušeniu plynulosti dopravy. Hasiči, ktorí už do skorých popoludňajších hodín dostali tisíce žiadostí o pomoc, majú vo väčšine prípadov do činenia s vyvrátenými, zlomenými stromami.

 

Vyplýva to z informácií, ktoré priniesla spravodajská televízia TVB24. Jedna z obetí prišla o život v motorovom vozidle, na ktoré v Zgierze v Lodžskom vojvodstve spadol vyvrátený topoľ, ďalšie osoby zahynuli v Kujavsko-pomoranskom a Mazovskom vojvodstve pod časťami objektov.

 

V nemocnici v Zakopanom sú v starostlivosti lekárov matka s troma deťmi vo veku dva, tri a päť rokov, ktoré poranil konár stromu. Kým traja z pacientov utrpeli iba ľahké zranenia, dvojročné dievčatko je v ohrození života. Zo Zakopaného prišli aj správy o požiari v dôsledku vyvrátenia stĺpu energetického vedenia či odviatej streche jednej z miestnych škôl.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies