Protidrogový zásah v Dunajskej Lužnej: Zaistili až 740 dávok pervitínu!

NETKY.SK • 10 Február 2014, 12:21 • 2 min
Protidrogový zásah v Dunajskej Lužnej: Zaistili až 740 dávok pervitínu!

BRATISLAVA - Policajti v rámci protidrogovej akcie v piatok (7. 2.) popoludní v rodinnom dome v Dunajskej Lužnej zaistili 740 obvykle jednorazových dávok pervitínu. Za predaj tohto množstva drogy by na čiernom trhu mohli páchatelia zinkasovať 5180 eur až 7400 eur. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovateľ KR PZ v Bratislave v tejto súvislosti obvinil 32-ročného Jána M. z okresu Senec a 23-ročného Pavla E. z okresu Dunajská Streda za spolupáchateľstvo pri obzvlášť závažnom zločine nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," doplnila hovorkyňa.

Podľa doterajších zistení polície obvinený 32-ročný Ján M. mal od októbra 2013 do 7. februára 2014 na presne nezistených miestach od dosiaľ neznámych osôb zadovažovať metanfetamín. Obvinený približne raz za štyri dni metanfetamín odovzdával na rôznych miestach v obci Dunajská Lužná obvinenému 23-ročnému Pavlovi E., ktorý ho rozdeľoval na menšie množstvá a v igelitových vreckách následne predával osobám závislým od pervitínu. "Pavol E. peniaze získané z predaja drog priebežne odovzdával obvinenému Jánovi M.," ozrejmila hovorkyňa.

 

Vyšetrovateľ na obidvoch obvinených už spracoval podnet k návrhu na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. "V prípade dokázania viny sa v súčasnosti obvinení muži potrestajú trestom odňatia slobody v trvaní 10 - 15 rokov. Ján M. bol už v minulosti trestne stíhaný za drogovú trestnú činnosť," doplnila Kurucová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies