Proti Ukrajincom ďalší ťažký zápas, pribudnú Škrtel aj Kucka

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:08 • 2 min
Proti Ukrajincom ďalší ťažký zápas, pribudnú Škrtel aj Kucka

ŽILINA - Slovenská reprezentácia si v utorok prípadným víťazstvom nad ukrajinským národným tímom zaistí priamu miestenku na budúcoročné futbalové majstrovstvá Európy do Francúzska. Slováci momentálne v tabuľke kvalifikačnej C-skupiny majú na druhom mieste osemnásť bodov, tretí Ukrajinci o tri menej.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ zverenci Jána Kozáka triumfujú, dve kolá pred koncom prebiehajúceho eliminačného cyklu budú mať pred východnými susedmi šesťbodový náskok a lepšiu bilanciu vzájomných stretnutí. Ak však prehrajú, na druhú - priamu postupovú - priečku sa dostane ich utorkový súper. Ani jeden z týchto dvoch výberov už v poradí "céčka" nemôže skončiť horšie ako na tretej pozícii.


Na domácich v Žiline na štadióne miestneho MŠK nečaká opäť nič ľahké po tom, ako sa Slováci v sobotu v Oviede museli skloniť pred silou Španielov (0:2). Naopak, Ukrajina si v siedmy hrací deň tejto kvalifikácie spravila náladu víťazstvom 3:1 nad hráčmi Bieloruska. "Bude to veľmi dôležité, treba sa na nich pripraviť. S podporou divákov to musíme zvládnuť," vyhlásil brankár Matúš Kozáčik.


Muži s dvojkrížom na hrudi si uvedomujú, o čo ide, potvrdil to aj ľavý obranca Lukáš Tesák, ktorý proti Španielsku absolvoval debut v najcennejšom drese: "Pôjde o veľa, takže to bude náročné. Fyzicky i futbalovo sme lepší než Ukrajinci, ale problémom bude predovšetkým psychická stránka. Potrebujeme sa nachystať mentálne, no všetci v našom kolektíve sú skúsení a neobávam sa preto prehnanej motivácie."


Stabilným členom základnej zostavy SR je pravý obranca Peter Pekarík. Ten si v Oviede po odchode Mareka Hamšíka z ihriska premiérovo navliekol kapitánsku pásku. "Vieme, čo na nás v utorok čaká. Znovu to bude nesmierne ťažký zápas. Ukrajina tiež disponuje obrovskou kvalitou, dokázala to v ostatných dueloch kvalifikácie. Sebavedomie nám nechýba, veď v siedmich vystúpeniach sme nazbierali osemnásť bodov, čo je úžasný výsledok. Všetko máme vo vlastných rukách, keď zvládneme utorok, bude to v poriadku," prízvukoval Pekarík.
Okrem domáceho prostredia bude pre Slovensko impulzom aj návrat opôr Martina Škrtela s Jurajom Kuckom po trestoch za žlté karty. "Pomôže to," veril gólman Kozáčik a krajný bek Pekarík doplnil: "Dúfam, že s nimi bude mužstvo ešte silnejšie a dosiahneme dobrý rezultát."


Príchod stredného obrancu a kapitána Škrtela a stredopoliara Kucku do úvodnej jedenástky môže znamenať, že v nej nezostane miesto pre Norberta Gyömbéra. Defenzívny univerzál hral v Španielsku na poste štítového záložníka. "Vrátia sa a určite pomôžu. Uvidíme, ako sa rozhodne tréner Ján Kozák. Je výborný kouč. Ktokoľvek nastúpi, odvedie maximálny výkon. Ja si, samozrejme, trúfam," podotkol Gyömbér.


Tlačová beseda tímu SR sa vo futbalovom stánku pod Dubňom uskutoční v pondelok o 18.30 h, od 19.15 h potom majú Slováci na programe oficiálny predzápasový tréning, z ktorého prvých pätnásť minút bude otvorených pre médiá. TB hostí sa začne už o 17.30 h, ich tréning o 18.00 h - takisto úvodná pätnásťminútovka bude dostupná pre novinárov. Stretnutie má výkop v utorok o 20.45 h, hlavným rozhodcom bude Angličan Martin Atkinson.

Predpokladané zostavy:
Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Saláta, Hubočan - Pečovský, Kucka - Mak, Hamšík, Stoch - Vittek
Ukrajina: Piatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Rotaň, Stepanenko - Jarmolenko, Garmaš, Konopľanka - Kravec

Tabuľka C-skupiny po 7. kole:
1. Španielsko 7 6 0 1 17:3 18
2. Slovensko 7 6 0 1 13:5 18
3. Ukrajina 7 5 0 2 12:3 15
4. Bielorusko 7 1 1 5 5:14 4
5. Luxembursko 7 1 1 5 4:17 4
6. Macedónsko 7 1 0 6 6:15 3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies