Proti Portugalsku sa slovenskej 20-ke vôbec nedarilo

NETKY.SK • 19 November 2018, 09:03 • 2 min
Proti Portugalsku sa slovenskej 20-ke vôbec nedarilo

PARCHAL - Slovenskí reprezentanti do 20 rokov absolvovali počas minulého týždňa prípravný kemp, ktorý vyvrcholil dvoma medzištátnymi duelmi proti portugalským rovesníkom. V oboch prípadoch ťahali "sokolíci" za kratší koniec, keď v piatok podľahli domácemu výberu 1:3 a v nedeľňajšej odvete 1:2. Napriek dvom prehrám súboje v meste Parchal splnili svoj účel, keďže tréner Adrián Guľa zapojil do hry všetkých 23 nominovaných futbalistov.

slovakia

left justify in out

V úvodnom meraní síl mladí Slováci doplatili na slabú efektivitu, keď dvakrát namierili iba do bránkovej konštrukcie a už na začiatku druhého polčasu prehrávali 0:3. Kozmetickú korekciu výsledku zariadil Christián Herc, ktorý plnil úlohu kapitána mužstva. "Pred súperom sme mali zbytočný rešpekt a počas celého stretnutia nám chýbal väčší dôraz. Nemali sme však problém s tým, že by sme si nevytvárali šance. V nasledujúcich dueloch ich už len potrebujeme premeniť," prezradil stredopoliar Dunajskej Stredy v rozhovore pre web futbalsfz.sk.

V druhom vzájomnom súboji svietil na výsledkovej tabuli dlho bezgólový stav, ale v záverečnej dvadsaťminútovke Portugalčania strhli víťazstvo na svoju stranu a Slováci opäť len korigovali na konečných 1:2. Tentoraz bol úspešným strelcom Branislav Sluka. "Hralo sa hore-dole. Tempo bolo vyššie ako v prvom stretnutí. Aj keď stav bol pre nás nepriaznivý, snažili sme sa s ním niečo urobiť. Chceli sme uhrať aspoň remízu, žiaľ, nepodarilo sa. Ideme však ďalej, oba prípravné zápasy nám ukázali na čom máme pracovať,“ vyjadril sa pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) talentovaný bek MŠK Žilina.

Tréner Guľa už pred novembrovým dvojzápasom avizoval, že jeho cieľom v Portugalsku je tvorba novej partie a vyskúšanie si niektorých nových hráčov, ktorí by mali byť základom výberu do 21 rokov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2021. Rodák z Novák vytýčenú úlohu splnil, keďže v zápasovom zaťažení otestoval všetkých 23 nominovaných futbalistov vrátane troch brankárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies