Brat Kuzminovej po ukončení kariéry vstupuje do politiky

NETKY.SK • 22 Január 2019, 14:13 • 2 min
Brat Kuzminovej po ukončení kariéry vstupuje do politiky

MOSKVA - Ruský už len bývalý biatlonista Anton Šipulin sa po vlaňajšom ukončení profesionálnej kariéry rozhodol pre politickú dráhu. Brat slovenskej reprezentantky Anastasie Kuzminovej bude v septembri kandidovať za stranu Jednotné Rusko v doplňujúcich voľbách do Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie. V utorok to oznámila štátna tlačová agentúra RIA Novosti. Informácie priniesol aj portál orf.at.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Šipulin sa naposledy predstavil divákom koncom decembra, zúčastnil sa vtedy na exhibičných biatlonových pretekoch dvojíc v nemeckom Gelsenkirchene. V konečnom poradí Svetového pohára 2017/2018 mu patrilo tretie miesto a po piaty raz v neprerušenej sérii sa stal aj najlepším biatlonistom v Rusku.

 

Chýbal však na vrchole sezóny - ZOH v Pjongčangu, keďže predstavitelia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) ho tam nepustili vzhľadom na neobjasnené dopingové pozadie účasti ruských športovcov na predchádzajúcich ZOH v Soči. Oficiálne nedokázal preukázať svoju bezúhonnosť, hoci mu osobná dopingová minulosť nebola zistená.

Olympijský víťaz z pretekov štafiet zo ZOH 2014 Šipulin si vybojoval aj štafetový bronz na ZOH 2010 vo Vancouveri. V jagavej zbierke má aj 7 medailí z majstrovstiev sveta (1-3-3), ale individuálne zlato mu chýba. Z pohľadu individuálnych pretekov boli jeho vrcholom strieborné medaily z MS 2013 v Novom Meste na Morave v pretekoch na 15 km s hromadným štartom, resp. MS 2015 v Kontiolahti v stíhacích pretekoch na 12,5 km. Šipulin je aj štvornásobný juniorský majster sveta z rokov 2006 a 2008.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona