Proti antiislamistom budú protestovať v štyroch mestách

NETKY.SK • 5 Január 2015, 17:18 • 2 min
Proti antiislamistom budú protestovať v štyroch mestách

BERLÍN - Účasť tisícov ľudí sa v pondelok očakáva na protidemonštráciách, ktoré sa budú konať v štyroch nemeckých mestách počas pravidelného zhromaždenia odporcov islamu v Drážďanoch.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia odmietajúci kampaň skupiny Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA) sa večer zídu opäť v samotných Drážďanoch, ako aj v Berlíne, Kolíne a Stuttgarte. V Kolíne sa medzitým očakáva zhromaždenie približne 500 sympatizantov PEGIDA pri miestnej katedrále, ktorej správcovia zareagovali oznámením, že vypnú jej vonkajšie osvetlenie.

 

Pravidelné protimoslimské demonštrácie sa začali ešte v októbri a 22. decembra podľa odhadu polície prišlo do drážďanského centra približne 17 500 ľudí. Organizátori trvajú na tom, že protesty sú namierené len proti moslimskému extrémizmu, a nie proti prisťahovalcom alebo islamu ako takému. Demonštrácie však priťahujú krajne pravicové skupiny, čo vyvoláva obavy z nárastu proticudzineckých nálad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies