Protestné štrajky v Aténach spôsobili dopravný chaos

NETKY.SK • 27 September 2011, 21:04 • 2 min
Protestné štrajky v Aténach spôsobili dopravný chaos

Protestné štrajky v Aténach spôsobili dopravný chaos

slovakia

left justify in out

img

Aj dnes panoval v uliciach gréckej metropoly Atény dopravný chaos. Väčšina autobusov ani súprav podzemnej železnice kvôli štrajku nepremávala. V stredu a vo štvrtok (28.-29.9.) by sa do protestnej akcie mali zapojiť aj taxikári.
V uliciach štvormiliónovej metropoly sa dnes tvorili dlhé kolóny, pretože mnohí sa usilovali dostať na pracovisko pomocou vlastných vozidiel.
Do ďalšieho 24-hodinového štrajku na protest voči súčasnej úspornej politike gréckej vlády vstúpili vodiči metra, rýchlodráhy a električiek už v pondelok (26.9.). Dôsledkom boli kolóny motorových vozidiel na prístupových komunikáciách.
Nevôľu nad reštriktívnou politikou vyjadrili aj predstavitelia policajných odborov. Na najvyššom aténskom vrchu Lykabéttos rozvinuli na protest voči kráteniu miezd čierny transparent s nápisom Deň smútku.
K menším meškaniam došlo aj v leteckej doprave, aj keď odbory zastupujúce dispečerov letovej prevádzky ubezpečili, že ich členovia pracujú ako obvykle.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies