Prokuratúra vyšetruje násilnosti v Miláne počas Expo 2015

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 18:19 • 2 min
Prokuratúra vyšetruje násilnosti v Miláne počas Expo 2015

MILÁNO - Talianska prokuratúra odštartovala v sobotu vyšetrovanie násilností v Miláne, ktoré sa odohrali v piatok na protest proti svetovej výstave Expo 2015 s mottom Potraviny pre planétu.

slovakia

left justify in out

Demonštranti podpaľovali v uliciach Milána autá, ničili budovy a výklady a polícia musela proti nim zasiahnuť slzotvorným plynom. Milánsky protiteroristický prokurátor otvoril v prípade piatich zadržaných osôb vyšetrovanie pre podozrenie z vandalizmu, za čo môže hroziť až 15 rokov väzenia. V súvislosti s protestom opozícia vyzvala ministra vnútra Angelina Alfana na odstúpenie z funkcie, pretože nedokázal zabrániť násilnostiam a škodám na majetku.


Demonštrácia sa začala ako pokojný pochod proti svetovej výstave ako symbolu plytvania a korupcie. Skupina maskovaných demonštrantov však začala na autá a domy hádzať zápalné fľaše a dlažobné kocky. Polícia sa ich snažili izolovať od ostatných, nezabránila im však v ničení. Na bezpečnosť Expo 2015 dohliada v uliciach Milána asi 4000 policajtov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies