Prokuratúra opäť žiada väzbu pre podnikateľku Mojsejovú: Skončila na psychiatrii!

NETKY.SK • 3 December 2014, 19:39 • 2 min
Prokuratúra opäť žiada väzbu pre podnikateľku Mojsejovú: Skončila na psychiatrii!

KOŠICE – Známej košickej podnikateľke Eleonóre Mojsejovej, ktorá je obvinená z daňových podvodov, hrozí opäť pobyt za mrežami. Krajská prokuratúra v Košiciach dnes podala návrh na jej vzatie do väzby, pričom polícia ju zadržala ešte v pondelok (1.12.). TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

slovakia

left justify in out

Dôvodom žiadosti sú informácie o tom, že podnikateľka chce vycestovať do zahraničia. "My sme z toho vyvodili záver, že chce ujsť pred trestným stíhaním, pričom jej hrozí vysoký trest. Tvrdíme, že ide o dôvody útekovej väzby, a preto sme dali návrh na jej vzatie do väzby," vysvetlil Filičko. O žiadosti rozhodne sudca Okresného súdu Košice I.

 

Podľa denníka Korzár sa Eleonóra Mojsejová po zadržaní políciou psychicky zrútila a bola hospitalizovaná na 1. psychiatrickej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). 

 

Mediálne známa podnikateľka je obvinená v kauze daňových podvodov za takmer sedem miliónov eur. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania už bola vo väzbe 13 mesiacov, prepustili ju z nej 3. októbra tohto roku. Prokuratúra pritom neúspešne žiadala súd o ďalšie predĺženie väzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies