Prokuratúra: Analýza prípadu útokov v Nitre jej nestačí, chce vidieť spis

NETKY.SK • 29 Január 2014, 15:23 • 2 min
Prokuratúra: Analýza prípadu útokov v Nitre jej nestačí, chce vidieť spis

BRATISLAVA - Generálnej prokuratúre nestačí analýza, ktorú jej o kauze útokov údajných neonacistov na študentský bar v Nitre predložil nitriansky prokurátor.

slovakia

left justify in out

"Táto analýza nie je postačujúca na objektívne posúdenie postupu orgánov činných v trestnom konaní v predmetných trestných veciach. Krajskému prokurátorovi v Nitre bol vydaný ústny pokyn na predloženie vyšetrovacích a dozorových spisov za účelom preskúmania, a to do štvrtka," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Nitriansky prokurátor dodal analýzu po tom, ako v utorok dostal takýto písomný pokyn od námestníka generálneho prokurátora pre trestný úsek Petra Šufliarskeho. Podľa požadovanej písomnej správy o stave konania chceli rozhodnúť o ďalších zákonných opatreniach.

Útoky údajných neonacistov, ktorí si údajne berú na mušku ľudí zo študentského baru v Nitre, rozvírili záujem po tom, ako bola medializovaná nahrávka jedného z incidentov. Skupina údajných neonacistov z kartárskeho klubu, ktorý sídli na druhej strane ulice, na videu surovo bije ľudí pred študentským barom. Útok sa stal už začiatkom októbra, polícia piatich mužov zadržala a obvinila až po medializácii teraz koncom januára. Podľa ministra vnútra Kaliňáka to nie je dlhý čas. Policajti podľa neho pracovali na dôkazoch, aby mohli skupinu obviniť z pokusu o závažnejšie ublíženie na zdraví. Druhý útok, pri ktorom vážne zranili aj majiteľa nitrianskeho podniku, sa stal na prelome rokov. V druhom prípade boli iní útočníci aj iní poškodení, obvinili z neho dvoch mužov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies