Prokurátor nepustil Mišenku na slobodu, rozhodovať bude súd

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 10:14 • 2 min
Prokurátor nepustil Mišenku na slobodu, rozhodovať bude súd

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dnes nevyhovel žiadosti obvineného Viliama M. o prepustenie z väzby a predložil ju na rozhodnutie sudcovi Špecializovaného trestného súdu Banská Bystrica. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

slovakia

left justify in out

"Podľa názoru prokurátora, dôvody väzby u obvineného naďalej trvajú v rozsahu, v akom boli určené v čase rozhodnutia o vzatí obvineného do väzby. K podrobnostiam sa nebudeme vyjadrovať, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," povedala Predajňová.

Viliama M. stíhajú za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho. Pôvodne bol obvinený aj z účasti na vražde svojho synovca Jozefa Mišenku, spod obžaloby ho však súdy oslobodili. Viliam M. bol obžalovaný aj v kauze najväčšej bankovej krádeže z januára 1996, z trezoru VÚB v Nitre vtedy zmizlo 173 miliónov korún. Aj v tomto prípade bol oslobodený.  Viliam M. sa pred slovenskou políciou skrýval v zahraničí. Informácie o jeho pobyte sa objavili ešte vlani, keď sa zistilo, že iný hľadaný Slovák Karol Mello sa nachádza v Belize. Údajne tam bol aj Viliam M., a potom sa presunul do Venezuely. Tam sa ho podarilo zadržať na tretí pokus, presne 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies