Projekt štátneho energetického holdingu stále žije

NETKY.SK • 1 September 2013, 12:00 • 2 min
Projekt štátneho energetického holdingu stále žije

BRATISLAVA - Štát by mohol prostredníctvom energetického holdingu napríklad spätne nakupovať akcie energetických podnikov, ktoré by v budúcnosti chceli predávať zahraniční investori.

slovakia

left justify in out

Myšlienka založenia štátneho energetického holdingu stále žije. Holding by mal spravovať všetky podiely štátu v energetických podnikoch. “Táto myšlienka je samozrejme ešte reálna. Vyslovili sme ju však v čase, keď sme nepredpokladali takú veľkú turbulenciu akcionárskych zmien, aká nastala. Takže v tejto chvíli sme trošku ten projekt pozastavili. Stále sa však tejto myšlienky držíme. Máme ho rozpracovaný, ale najprv ukončíme procesy akcionárskych zmien,“ uviedol v rozhovore pre portál venergetike.sk minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

Štát by mohol prostredníctvom energetického holdingu napríklad spätne nakupovať akcie energetických podnikov, ktoré by v budúcnosti chceli predávať zahraniční investori. “Jednoznačne by tá možnosť tu bola. Keby bol takýto holding vznikol pred akcionárskymi zmenami, tak by sa mohol aktívne do toho zapojiť aj štát,“ dodal Malatinský. Podľa neho však spätné skupovanie akcií nebolo primárnou myšlienkou tohto projektu. “Primárna myšlienka bola, že štát prostredníctvom takéhoto holdingu by napríklad vedel upísať akcie cez burzu v nejakom menšom pomere a získané zdroje investovať napríklad do rozvoja teplárenstva,“ konštatoval pre energetický portál Malatinský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies