Projekt Kľúč k domovu má zlepšiť život ľudí bez domova

NETKY.SK • 26 August 2018, 13:11 • 2 min
Projekt Kľúč k domovu má zlepšiť život ľudí bez domova

BRATISLAVA - Zlepšenie kvality života ľudí bez domova a zvýšenú podporu ich prístupu k dôstojnému, cenovo dostupnému bývaniu a ostatným verejným službám prinesie nový projekt občianskeho združenia Proti prúdu a Depaul Slovensko.

slovakia

left justify in out

Cieľom projektu je podporiť ľudí bez domova v začlenení do spoločnosti a napomôcť k vytvoreniu podmienok pre ukončenie ich bezdomovectva. Zatiaľ čo aktivity Proti prúdu sú zacielené na tvorbu verejných politík, informovanosť a participáciu na národnej úrovni, aktivity Depaul Slovensko sa zameriavajú najmä na lokálnu úroveň (Bratislava a mestské časti). Informuje o tom stránka neziskovej organizácie Depaul Slovensko.

Výsledkom projektu má byť posilnená skupina ľudí bez domova, ktorí sa budú zapájať do advokačných aktivít. „Na lokálnej úrovni budeme smerovať k vzniku partnerstiev medzi ľuďmi bez domova, organizáciami, mestskými časťami a mestom, k vybudovaniu spoluprác a k prevzatiu zodpovedností, ktoré jednotliví aktéri majú. Vzdelávacími aktivitami i vypracovaním odborných materiálov sa zvýši odbornosť mimovládnych organizácií, vytvorí predpoklad pre lepšie poskytovanie služieb a posilnenie odborných kapacít mimovládnych organizácií. Na medzisektorovej úrovni sa vytvorí diskusia a nastolia otázky o efektívnych riešeniach bezdomovectva - ktorá vďaka inovatívnemu nástroju zapájania samotných ľudí bez domova nadobudne inú, vyššiu kvalitu,“ uvádza Depaul Slovensko na svojej stránke.

Projekt je podporený z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu a Operačnému programu Efektívna verejná správa Ministerstva vnútra SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies