Procházková za polárnym kruhom tretia v šprinte

NETKY.SK • 16 November 2015, 10:11 • 2 min
Procházková za polárnym kruhom tretia v šprinte

OLOS - Úspešný vstup do novej sezóny má za sebou slovenská reprezentantka v behu na lyžiach Alena Procházková.

slovakia

left justify in out

Na prípravnom podujatí FIS v šprinte klasickou technikou na 1,4 km vo fínskom stredisku Olos za polárnym kruhom obsadila 31-ročná Procházková tretie miesto za duom domácich pretekárok Monou-Liisou Nousiainenovou a Kristou Parmakoskiovou. V ďalších pretekoch na 5 km voľnou technikou skončila Procházková siedma, keď o 55 sekúnd zaostala za víťaznou Anne Kyllönenovou. Víkendové podujatie v Olose bolo prípravou na úvodné preteky nového ročníka Svetového pohára, ktoré sa uskutočnia 27.- 29. 11. v stredisku Ruka vo fínskom Kuusame.

"Prvý test máme za sebou a Ala obsadila výborné tretie miesto v šprinte klasickou technikou. Rýchlejšie boli vo finále iba dve Fínky. Ala držala s nimi krok celú trať, až v záverečnom zjazde jej kúsok odskočili. Fínky tu majú nominačné preteky na Svetový pohár. Išli do toho v plnom nasadení a, samozrejme, nechýbal im ani servisný kamión,“ informoval spoza polárneho kruhu tréner Ján Valuška. K podmienkam na trati pre server slovak-ski.sk dodal: "Bolo mínus šesť stupňov, ale vysoká vlhkosť a mrholilo. Umelý sneh bol zmiešaný so starým aj novým a tým pádom mazanie bolo dosť náročné. S výsledkom sme spokojní.“

Výsledky - preteky FIS - Olos (Fín.):

Šprint žien na 1,4 km klasickou technikou: 1. Mona-Liisa Nousiainenová, 2. Krista Parmakoskiová (obe Fín.), 3. Alena Procházková (SR)

Ženy - 5 km voľnou technikou: 1. Anne Kyllönenová 21:10,3, 2. Riita-Liisa Roponenová +21,8, 3. Heini Hokkanenová (všetky Fín.) +42,0... 7. Alena Procházková (SR) +55.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies