Procházka začal so zberom podpisov pod prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 07:08 • 2 min
Procházka začal so zberom podpisov pod prezidentskú kandidatúru

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka dnes odštartoval zber podpisov, aby mohol kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, podpisy bude zbierať cez prázdniny a začiatkom septembra bude informovať o podrobnostiach priebehu a výsledkoch. Procházkovi budú pri zberaní podpisov pomáhať dobrovoľnícke tímy z rôznych kútov Slovenska. „Záujem prejavili mladí ľudia, ale aj ľudia v dôchodkovom veku, čo je veľmi povzbudivý signál,“ uviedol.

Procházka podporu politických strán nechce ako výmenu za niečo, pretože chce v prípade úspechu vykonávať úrad prezidenta bez záväzkov voči politickým stranám. Naopak, chce pôsobiť ako prvok rovnováhy voči moci politických strán. „S vedením KDH som zviedol dosť náročný súboj a viem, že tú rovnováhu potrebujeme, že nepotrebujeme ďalšieho akoby člena Smeru, KDH alebo inej strany. Ak ma teda nejaká parlamentná skupina podporí, budú ľudia vedieť, že to nie je obchod, ale prejav stotožnenia sa s mojou predstavou výkonu verejnej služby,“ zdôraznil. 

Prezidentskú kandidatúru už ohlásili a začali aj so zberom podpisov podnikateľ Andrej Kiska, poslanec za stranu SaS Peter Osuský a bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský. Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov od občanov. 

Procházka odišiel z KDH 18. februára. Minulý rok v hnutí založil platformu Alfa, ktorá sa pretransformovala na občianske združenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies