Procházka: Odstúpenie Bašistovej dáva jednoduchší výber

NETKY.SK • 10 November 2014, 17:26 • 2 min
Procházka: Odstúpenie Bašistovej dáva jednoduchší výber

KOŠICE - Kandidát na primátora Košíc Richard Raši je tieňovým primátorom Pavla Pašku, povedal to dnes na brífingu v Košiciach predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

Pripustil, že nedeľňajšie odstúpenie Bašistovej v prospech ďalšieho pravicového kandidáta Rudolfa Bauera ho prekvapilo. Akceptuje, že nechcela byť predmetom politických a zákulisných rokovaní. Ocenil, že urobila veľmi odvážne a veľkorysé gesto, čo je dôkazom, že je nezávislá, slobodná.

 

„Košičania si 15. novembra prídu vybrať. Buď košický magistrát bude slúžiť ako priestor pre všetkých Košičanov, alebo ako nástroj osobného prospechu úzkej skupiny ľudí. Alena Bašistová to pochopila. Jej odstúpenie z boja v prospech Bauera dáva ľuďom jednoduchší a prehľadnejší výber, a s tým sme stotožnení,“ skonštatoval Procházka. Doplnil, že odstúpenie Aleny Bašistovej znamená, že ak nechceme v Košiciach ďalšie štyri roky zbornú komandu tieňového primátora Pavla Pašku, je to pre Ruda Bauera. 

 

„Bolo to moje slobodné rozhodnutie, bola to snaha spojiť stredopravé strany. Chcem poprosiť všetkých Košičanov, aby podporili nielen Bauera, ale aj všetkých kandidátov na poslancov a starostov za stranu Sieť,“ povedala dnes Bašistová.

 

Ako dnes uviedol Procházka v strane Sieť bude Alena Bašistová zastrešovať sociálnu oblasť, politicky a programovo boj proti chudobe a nerovnosti. 

Nezávislý kandidát na košického primátora Ján Dečo, ktorý sa kandidatúry vzdal v prospech Bašistovej, vyzval svojich sympatizantov, aby vo voľbách nepodporili kandidátov politických strán. „Mojou podmienkou bolo, že Alena Bašistová ani strana Sieť nepodporia Rudolfa Bauera na post primátora mesta Košice. K tomu sa bezpodmienečne zaviazala nielen Alena Bašistová, ale aj Eduard Adamčík – podpredseda strany Sieť. Bohužiaľ, napriek našej jednoznačnej a nespochybniteľnej dohode, pani Bašistová bez toho, aby ma o svojom zámere akokoľvek informovala, podporila Rudolfa Bauera, čím v podstate sama verejne deklarovala, že o moju podporu ani o podporu mojich voličov už nemá záujem. Preto som sa rozhodol, že sťahujem svoju podporu Alene Bašistovej a vyzývam všetkých svojich voličov, priateľov a sympatizantov, aby radšej volili napríklad niektorého z nezávislých kandidátov, a nie kandidátov politických strán,“ uvádza Dečo vo vyhlásení. Doložil, že sa ospravedlňuje všetkým svojim podporovateľom a priaznivcom: „Boli sme oklamaní!“ 

 

V Košiciach sa po odstúpení Deča a Bašistovej o kreslo primátora uchádzajú: Rudolf Bauer (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS, OĽaNO), Jaroslav Džunko (nezávislý) Ivan Goňko (Jednota - ĽSS), Jozef Holečko (nezávislý), Richard Raši (Smer-SD) a Boris Urbančík (TIP).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies