Proces s Pistoriusom sa chýli k záveru

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 14:52 • 2 min
Proces s Pistoriusom sa chýli k záveru

PRETÓRIA - Proces s juhoafrickým telesne postihnutým atlétom Oscarom Pistoriusom obvineným z vraždy priateľky sa posunul bližšie k svojmu záveru, obhajoba v pondelok vypočula svojho posledného svedka.

slovakia

left justify in out

Nasledovať by mala kratšia prestávka v pojednávaní, počas ktorej obe strany vytiahnu posledné argumenty a potom si sudkyňa Thokozile Masipová vezme čas na rozhodnutie, či Pistorius konal úmyselne, keď 14. februára minulého roku zastrelil cez dvere toalety svojho domu Reevu Steenkampovú.

 

"Chceme prípad uzavrieť," oznámil v pondelok hlavný obhajca Barry Roux sudkyni. Mohlo by sa tak stať v utorok. Hlavné procesné konanie sa začalo 3. marca. Na mesiac ho odročili pre odborné vyšetrenie duševného zdravia obvineného. 
Dlhoročný lekár obžalovaného Wayne Derman v pondelok vypovedal, že Pistorius má ako následok traumy z detstva úzkostlivú povahu a pocit zraniteľnosti mohol zohrať úlohu na tragickej udalosti. Obžaloba spochybnila jeho objektivitu, nakoľko je vraj v blízkom vzťahu s Pistoriusom. Paralympionikovi amputoval obe dolné končatiny pod kolenami, keď mal 11 mesiacov. Narodil sa bez ihlíc v lýtkach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies