Príslušníci HaZZ zasahovali v januári 198-krát

NETKY.SK • 2 Február 2012, 07:38 • 2 min
Príslušníci HaZZ zasahovali v januári 198-krát

Príslušníci HaZZ zasahovali v januári 198-krát - Slovensko V Trnavskom samosprávnom kraji zaznamenali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v uplynulom mesiaci celkom 198 udalostí. Najviac, spolu 92 výjazdov, uskutočnili k požiarom, 51-krát vy

slovakia

left justify in out

img

V Trnavskom samosprávnom kraji zaznamenali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v uplynulom mesiaci celkom 198 udalostí. Najviac, spolu 92 výjazdov, uskutočnili k požiarom, 51-krát vyrazili k dopravným nehodám a zaevidovali 41 technických zásahov. Okrem toho riešili aj päť ekologických udalostí, vyskytlo sa päť planých poplachov a vykonali aj štyri cvičenia. Informoval TASR vedúci Integrovanej záchrannej služby (IZS) Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Martin Krajčovič.
      "Pri nešťastiach sa zranilo počas mesiaca 59 osôb a zachránili sme 78 ľudí, z toho 71 pri dopravných nehodách, šesť pri technických zásahoch a jednu pri požiari. Žiaľ, osem ľudí zomrelo," konštatoval Krajčovič s tým, že priame škody vyčíslili vo výške 661.510 eur a uchránené hodnoty vo výške 3.553.310 eur.
      Podľa vedúceho IZS najviac zásahov v uplynulom mesiaci (59) uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Trnava, 45 v okrese Dunajská Streda a 30 zásahov vykonali v okrese Senica.
      "Z celkového počtu výjazdov k požiarom v uplynulom mesiaci 30 ráz hasili príslušníci kontajnery na odpadky a smetiská odpadov, 30 prípadov zaznamenali k požiarom na budovách a objektoch. Na dopravných prostriedkoch cestnej dopravy sa vyskytlo 16 požiarov," uzavrel Krajčovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies