Pripravujú dokument o The Libertines

NETKY.SK • 16 August 2016, 11:40 • 2 min
Pripravujú dokument o The Libertines

LONDÝN - British Broadcasting Corporation (BBC) pripravuje dokument o anglickej rockovej kapele The Libertines. Novinka prinesie pohľad na fungovanie známej formácie na čele s Peteom Dohertym, pričom by sa tak malo stať pri príležitosti 20. výročia jej založenia.

slovakia

left justify in out

O pripravovanom projekte informovali členovia skupiny v pondelok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, pričom vyzvali fanúšikov, aby doň prispeli. "Ľudia v BBC Four dávajú dohromady dokument a potrebujú vašu pomoc!," napísala štvorčlenná kapela. Zatiaľ nepomenovaný dokument odvysiela spomínaná televízna stanica BBC Four. Dátum premiéry či ďalšie detaily o projekte zatiaľ neoznámili.


The Libertines inšpirovali k vzniku dokumentu aj v minulosti, keď v roku 2011 ich dlhoročný spolupracovník Roger Sargent nakrútil o kapele snímku The Libertines: There Are No Innocent Bystanders. Sargent sa okrem toho podieľal aj na knihe The Libertines: Bound Together (2006) či krátkometrážnom dokumente o albume Anthems For Doomed Youth (2015), ktorý skupina nahrávala v Thajsku.


The Libertines vznikli v roku 1997, pričom súčasnú zostavu tvoria spomínaný Pete Doherty, Carl Barât (obaja gitara, spev), John Hassall (basgitara) a Gary Powell (bicie). V roku 2002 vydali prvý album Up The Bracket a o dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. V roku 2004 formácia ohlásila ukončenie činnosti, no v roku 2014 ju oficiálne obnovili a následne vydali spomínanú tretiu štúdiovku Anthems For Doomed Youth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies