Prípadom otváraním listov v parlamente už rieši prokuratúra aj polícia

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 14:39 • 2 min
Prípadom otváraním listov v parlamente už rieši prokuratúra aj polícia

BRATISLAVA - Prípadom otvárania listov v Národnej rade (NR) SR sa zaoberá polícia aj prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedli hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová a Prezídium Policajného zboru. „Na základe komunikácie s Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky sa v súčasnosti pripravuje pokyn, na základe ktorého bude polícia vo veci ďalej konať,“ uviedlo v stanovisku pre TASR oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

 

Generálna prokuratúra doplnila, že v súčasnosti vyhodnocuje písomnosti, ktoré jej boli predložené Kanceláriou Národnej rady Slovenskej republiky. Poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) koncom apríla vyhlásil, že predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) prikázal zamestnancom parlamentnej podateľne, aby otvárali listy adresované poslancom v prípade, že ich posiela anonym alebo fyzická osoba.

 

Ak v liste nájdu vulgarizmy či dehonestujúci obsah, majú príkaz korešpondenciu poslancovi neodovzdať, tri mesiace archivovať a potom skartovať. Danko v reakcii uviedol, že nikdy nekázal pracovníkom parlamentu čítať listy adresované poslancom a ani on sám žiadne z nich nečítal. Po medializácii prípadu Kancelária NR SR informovala o zmenách v súvislosti s kauzou otvárania listov občanov pre poslancov.

 

"Bezpečnostné preverovanie listových zásielok zostáva v štandardnom režime, teda realizujú ho naďalej zamestnanci podateľne Kancelárie NR SR. Úprava nastane iba v prípade, ak si poslanec NR SR želá byť prítomný pri realizácii bezpečnostnej previerky podozrivej zásielky," uviedla kancelária.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies