Prípad muža z Disneylandu pri Paríži nemal teroristické pozadie

NETKY.SK • 29 Január 2016, 18:07 • 2 min
Prípad muža z Disneylandu pri Paríži nemal teroristické pozadie

PARÍŽ - Prípad muža, ktorého vo štvrtok zatkli v hoteli v komplexe parížskeho zábavného parku Disneyland s dvoma malými strelnými zbraňami, nábojmi a Koránom, nemá podľa príslušnej prokuratúry teroristické pozadie.

slovakia

left justify in out

Informáciu zverejnili dnes vyšetrovatelia v Meaux neďaleko francúzskej metropoly s tým, že tento záver je výsledkom vyšetrovania na viacerých miestach, ako aj vyhodnotenia telefonických kontaktov stále zadržiavaného 28-ročného muža.


Ako informovalo internetové vydanie denníka Le Parisien s odvolaním sa na prokuratúru, zadržaný bude čeliť vyšetrovaniu za prechovávanie a prepravu zbraní. Muž vypovedal, že zbrane mal pri sebe kvôli vlastnej bezpečnosti.


Zadržaný si rezervoval izbu v hotelovom zariadení spoločne s priateľkou, ktorú na istý čas zadržali.


Matku a manželku zadržaného dnes takisto podrobili výsluchom, informovali policajné zdroje.


Okolo zábavného parku Disneyland, ktorý leží asi 40 kilometrov východne od Paríža, ako aj v jeho areáli sa nachádza niekoľko hotelov. Ide o jednu z najnavštevovanejších turistických atrakcií starého kontinentu, vlani sem zavítalo takmer 15 miliónov návštevníkov.


Ani spomínaný hotel, ani zábavný park po policajnej akcii, pri ktorej nedošlo k zraneniam, neuzatvorili, prevádzka zariadenia nebola narušená.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies