Princezná Cristina sa odvolala voči obvineniam z podvodu

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 17:22 • 2 min
Princezná Cristina sa odvolala voči obvineniam z podvodu

MADRID - Sestra nového španielskeho kráľa Filipa VI. princezná Cristina sa odvolala proti obvineniam z daňového podvodu a prania špinavých peňazí. Informovali o tom súdne zdroje, ktoré cituje spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Právnici princeznej uviedli, že sa snažia o úplné stiahnutie obvinení, ktoré súd potvrdil minulý týždeň. Tie sú spájané s obchodnými záujmami jej manžela, Iňaki Urdangarín. Urdangarín sa má pred súdom rovnako zodpovedať zo sprenevery viacerých miliónov eur z verejných fondov a proces sa sústredí na jeho obchody. Ak sa Cristina postaví pred súd, pôjde o prvý prípad súdenia pokrvného príbuzného španielskeho monarchu.

 

Cristinin manžel, bývalý olympionik, čelí podozreniu, že spolu s bývalým obchodným partnerom spreneveril verejné prostriedky vo výške šesť miliónov eur prostredníctvom nadácie, ktorej predsedal. V nadácii pôsobila i Cristina, ktorá bola zároveň spoluvlastníčkou spoločnosti označenej vyšetrovateľmi za prostriedok prepierania spreneverených peňazí. Žalobu proti Cristine podala krajne pravicová nátlaková skupina Manos Limpias (Čisté ruky).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies