Prince je späť v hudobnom biznise: Vypočujte si jeho novú skladbu The Breakdown

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 17:59 • 2 min
Prince je späť v hudobnom biznise: Vypočujte si jeho novú skladbu The Breakdown

USA - Americký spevák a multiinštrumentalista Prince vydal novú skladbu s názvom The Breakdown. Novinka sa objavila na hudobných portáloch iTunes.com a Spotify.com krátko po tom, čo hudobník oznámil podpísanie spolupráce s nahrávacou spoločnosťou Warner Bros. Records. Tú pritom opustil v roku 1996.

slovakia

left justify in out

Podľa novej zmluvy bude mať Prince možnosť kontrolovať práva svojich starších piesni. Okrem toho pri príležitosti 30 rokov od prvého vydania štúdiovky Purple Rain (1984) vznikne jej reedícia. Hudobná legenda popritom chystá vydanie albumu Plectrum Electrum. Nie je však isté, či vydanie tejto nahrávky je súčasťou novej zmluvy. 

 

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Je tiež držiteľom Billboard Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. 

 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies