Princ William zastúpi starú mamu na tryzne na Novom Zélande

NETKY.SK • 9 Marec 2011, 13:12 • 2 min
Princ William zastúpi starú mamu na tryzne na Novom Zélande

Princ William zastúpi starú mamu na tryzne na Novom Zélande - Svet Britský princ William (28) sa zúčastní 18. marca na smútočnej slávnosti za obete februárového zemetrasenia na Novom Zélande.

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William (28) sa zúčastní 18. marca na smútočnej slávnosti za obete februárového zemetrasenia na Novom Zélande. Zastúpi tak svoju starú mamu, 84-ročnú kráľovnú Alžbetu II. Informovala o tom dnes novozélandská vláda, ako aj britský kráľovský dom.
      Pri ničivom zemetrasení v meste Christchurch prišlo 22. februára o život asi 200 ľudí.
      Princ sa ostrovoch stretne aj s pozostalými po 29 mužoch, ktorí zahynuli pri banskom nešťastí v novembri minulého roku v Greymouthe.
      Nový Zéland patrí k štátom Commonwealthu (Spoločenstvo národov), ktorých hlavou štátu je aj britská kráľovná.
      Novozélandský premiér John Key označil návštevu princa za gesto "zohrievajúce srdce". Tisíckam ľudí na Novom Zélande, ktorým sa život navždy zmenil, to podľa neho znamená veľmi veľa.
      Snúbenica Williama, Kate Middletonová (29), s ktorou sa princ zosobáši 29. apríla, sa na tejto ceste nezúčastní, uviedla agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies