Princ William sa vrátil po nasadení na Falklandských ostrovoch

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 12:44 • 2 min
Princ William sa vrátil po nasadení na Falklandských ostrovoch

Princ William sa vrátil po nasadení na Falklandských ostrovoch - Politika Britský princ William sa dnes vrátil do Spojeného kráľovstva po nasadení na Falklandských ostrovoch, kde pôsobil od februára. Princ, nasadený ako pilot vrtuľníka kráľovských vzdušný

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William sa dnes vrátil do Spojeného kráľovstva po nasadení na Falklandských ostrovoch, kde pôsobil od februára.
      Princ, nasadený ako pilot vrtuľníka kráľovských vzdušných síl, bol k dispozícii na pátracie a záchranné akcie na rozľahlom súostroví, ktoré pozostáva zo 704 ostrovov.
      Miestni obyvatelia na Falklandoch informovali, že William krátko navštívil aj tamojšiu nemocnicu a odľahlý ostrov Sea Lion - známy ako raj tučniakov, uškatcov a tuleňov sloních.
      Princovo pôsobenie na Falklandských ostrovoch (Malvínach) nahnevalo Argentínu, ktorá si na tieto ostrovy, vzdialené od svojho pobrežia 460 kilometrov, robí územný nárok. Zvýšilo to napätie, ktoré sa vytvorilo pred 30. výročím aprílovej invázie Argentíny v roku 1982.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies