AC Miláno utieklo hrobárovi z lopaty a postúpilo do základných skupín EL

NETKY.SK • 2 Október 2020, 09:09 • 2 min
AC Miláno utieklo hrobárovi z lopaty a postúpilo do základných skupín EL

VILA DO CONDE- Zápas portugalského Ria Ave a milánskeho AC nám predviedol jeden z najšialenejších penaltových rozstrelov v histórii futbalu, nakoniec sa z postupu tešilo AC Miláno.

slovakia

left justify in out

Najprv penalta v 120. minúte, potom šialený rozstrel

Portugalské Rio Ave privítalo na domácej pôde "rossoneri", ktoré sa aj v tomto zápase muselo obísť bez Zlatana Ibrahimoviča.

Zápas začal pomerne kľudne, v prvom polčase sa skóre nemenilo a tímy sa dostávali do šancí iba sporadicky. V 51.minúte sa po rohovom kope, dostal k odrazenej lopte Alexis Saelemaekers a krásnou strelou otvoril skóre. Miláno nepúšťalo portugalský tím do žiadnych šancí ale napokon v 72.minúte sa Rio Ave dostalo do prvej šance a pohotovou strelou vyrovnal Francisco Geraldes. Zápas sa nerozhodol v riadnom hracom čase a smeroval do predĺženia. Hneď v úvode predĺženia sa po smolnom odraze lopty, dostal hráč Rio Ave Dala Gelson do obrovskej šance a tvrdou strelou prekonal Gianluigiho Donnarummu. Rio Ave siahalo na postup až do záverečnej minúty predĺženia, v poslednom možnom momente zahral obránca potugalského tímu rukou a rozhodca nariadil penaltu. Loptu si postavil Hakan Calhanoglu a poslal zápas do penaltového rozstrelu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa AC Milan (@acmilan),

 

Z prvých 7 dvojíc sa ani jeden strelec nepomýlil, zábava začala až pri pokuse mladého Lorenza Colomba, ktorý ako prvý svoj pokus nepremenil. Rio Ave malo prvú šancu vystreliť si postup do EL.

Nelson Monte z bieleho bodu ale nepremenil a rozstrel pokračoval. V 10.sérii prišla rada na brankárov, loptu si postavil kapitán Donnarumma a prekopol bránu. Brankár Rio Ave mal šancu premeniť druhý mečbal, ani jemu sa to nepodarilo a penalty naďalej pokračovali. Okamžite nato svoju penaltu nepremenil Ismael Bennacer a Rio dostalo tretí mečbal. Lenže Francisco Geraldes svoj pokus napálil len do žrde a Rio nevyužilo ani svoju tretiu šancu. Ďalšiu penaltu už premenil dánsky obránca Simon Kjaer a rozhodujúcu penaltu vychytal Gianluigi Donnaruma. Miláno nakoniec postúpilo a pre Rio Ave to bude jedna z najväčších nevyužitích šancí v histórii klubu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa AC Milan (@acmilan),

 

Tottenham rozstrielal Maccabi Haifu

Tím Josého Mourinha si aj napriek ťažkému rozpisu zápasov zaistil postup do EL a podarilo sa im to vo veľkom štýle. Spurs zvíťazali vysoko 7:2 a môžu sa pripravovať na šláger kola proti "červeným diablom" z Manchestru. Hattrick si piripísal Harry Kane, dva presné zasahy pridal Giovanni Lo Celso a po góle pridali Dele Alli a Brazilec Lucas Moura.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tottenham Hotspur (@spursofficial),

 
 
 
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies