Prímerie na Ukrajine je krehké

NETKY.SK • 15 Február 2015, 11:28 • 2 min
Prímerie na Ukrajine je krehké

KYJEV - Odkedy začalo dnes o polnoci platiť prímerie na východnej Ukrajine, proruskí povstalci ostreľovali pozície vládnych síl pri desiatich rôznych príležitostiach, tvrdí hovorca ukrajinskej armády Anatolij Stelmach.

slovakia

left justify in out

"K ránu 15. februára došlo k desiatim prípadom ostreľovania našich pozícií povstalcami, najmä v oblasti mesta Debaľceve," oznámil telefonicky hovorca, ktorého citovala agentúra Reuters.
      

Podľa výpovedí svedkov bolo počuť zvuk ťažkého delostrelectva, prichádzajúci od mesta Debaľceve, ktoré je kľúčovým dopravným bodom, kde sa vládne sily dostali do obkľúčenia separatistami.
      

Jeden z povstaleckých veliteľov Eduard Basurin pre tamojšiu tlačovú agentúru DAN povedal, že separatisti spustili paľbu z obranných dôvodov po tom, ako ukrajinské sily porušili prímerie.
      

V meste Doneck, hlavnej bašte pod kontrolou separatistov, bol dnes ráno pokoj. Celkovo však vládne na juhovýchodnej Ukrajine prímerie, potvrdil ďalší armádny hovorca Vladyslav Selezňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies