Slovensko privíta 3. etapu cyklistických pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023

NETKY.SK • 15 Máj 2023, 17:30 • 2 min
Slovensko privíta 3. etapu cyklistických pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023

BRATISLAVA - Slovensko privíta v piatok 26. mája cyklistické preteky ORLEN Nations Grand Prix 2023. Trasa tretej etapy podujatia povedie z Levoče na Štrbské Pleso.

slovakia

left justify in out

Slovensko privíta v piatok 26. mája cyklistické preteky ORLEN Nations Grand Prix 2023. Trasa tretej etapy podujatia povedie z Levoče na Štrbské Pleso. Slovensko bude jedna z troch krajín, ktorou bude prechádzať pelotón medzinárodných pretekov kategórie 2. Ncup.

 

Na pretekoch sa predstavia cyklisti vo vekovej kategórii do 23 rokov. Pretekári budú reprezentovať svoje vlastné krajiny, v štartovej listine nebude chýbať ani slovenský tím. Podujatie odštartuje 24. mája v maďarskom meste Kaposvár. Dve etapy sú na programe v Maďarsku, jedna na Slovensku a dve v Poľsku. Cyklisti v piatok 26. mája absolvujú 124-kilometrovú trasu so štartom v Levoči a cieľom na Štrbskom Plese.

 

"Cyklistika je jeden z najkrajších športov na svete. Technika, nečakané zvraty i adrenalín, to všetko sú faktory, ktoré prinášajú nezabudnuteľné zážitky naživo i pri sledovaní v televízii. Tento šport však nie je len o šou a vášni - pri tvrdom tréningu a tímovej práci je totiž aj školou života. Som hrdý, že tento ročník ORLEN Nations Grand Prix je zároveň prvým kolom série UCI U23 Nations Cup. Predstavuje atraktívnu príležitosť pre talentovaných pretekárov zažiť, čo znamená súťažiť na profesionálnej úrovni. Trasa je dizajnovaná tak, aby dala všetkým cyklistom šancu na víťazstvo," uviedol v tlačovej správe bývalý poľský pretekár a v súčasnosti riaditeľ pretekov Czeslaw Lang.

 

Trasa pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023: 1. etapa, streda 24. mája: Kaposvár - Balatonföldvár (Maď.) 2. etapa, štvrtok 25. mája: Hatvan - Bükkszentkereszt (Maď.) 3. etapa, piatok 26. mája: Levoča – Štrbské pleso 4. etapa, sobota 27. mája: Bukovina Resort - Nowy Sacz (Poľ.) 5. etapa, nedeľa 28. mája: Sanok – Hotel Arlamów (Poľ.).

 

img

trasy jednotlivých etáp pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona