Primaciálne námestie v Bratislave patrí opäť Radničkiným trhom

NETKY.SK • 23 September 2016, 15:28 • 2 min
Primaciálne námestie v Bratislave patrí opäť Radničkiným trhom

BRATISLAVA – Primaciálne námestie v Bratislave patrí oddnes do soboty (24.9.) opäť ľuďom so zdravotným postihnutím. Pod záštitou primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala sa tu koná už 16. ročník Radničkiných trhov, ktoré organizuje občianske združenie Inklúzia.

slovakia

left justify in out

Radničkine trhy sú vyhľadávanou predajno–prezentačnou akciou chránených dielní a domovov sociálnych služieb na Slovensku a v Česku. Jej cieľom je podporiť samotných zamestnancov so zdravotným znevýhodnením v ich úsilí pracovať, ako aj zviditeľniť zamestnávateľov, ktorí ich zamestnávajú, a zároveň osloviť firmy a spoločnosti, aby využili možnosť zákona zamestnať príslušný počet zdravotne postihnutých občanov či zadať zákazku chráneným dielňam.

 

Aj keď chránené dielne dosiahnu požadovanú kvalitu a kvantitu, potrebujú na to oveľa viac pracovného času, často musia rátať s väčšou práceneschopnosťou a prispôsobovaním výroby aktuálnemu stavu zdravotne postihnutých zamestnancov, čo zároveň zvyšuje cenu výrobku alebo služby.

 

Pre návštevníkov je aj tento rok pripravený hudobno–kultúrny program, ktorým bude sprevádzať moderátor Michal Sabo. Slávnostné vyhlásenie víťazov prehliadky Radničkiných trhov bude v sobotu o 18.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies