Prílev utečencov z USA do Kanady pokračuje, tento rok hranice nelegálne prekročilo už viac než 13-tisíc ľudí

NETKY.SK • 6 Október 2017, 10:46 • 2 min
Prílev utečencov z USA do Kanady pokračuje, tento rok hranice nelegálne prekročilo už viac než 13-tisíc ľudí

WASHINGTON – Zo Spojených štátov naďalej odchádza do Kanady nevídaný počet migrantov. Tento rok ich štátne hranice nelegálne prekročilo už viac než 13.000, čo je vyše päťnásobne viac než vlani.

slovakia

left justify in out

Ide o utečencov a žiadateľov o azyl z celého sveta, pričom niektorí žili v USA celé roky, iní len niekoľko dní. Väčšina z nich sa po príchode do Kanady chce stať občanmi tejto krajiny.

 

Fox News pripomenula, že letný prílev bol dramatický, a to najmä v provincii Québec, kde úrady zriadili pri hraniciach dočasný tábor. V Montreale dokonca na krátko zmenili na tábor olympijský štadión.

 

"Len v auguste prekročilo hranice nelegálne – vyhýbajúc sa hraničným priechodom a riziku vrátenia do USA – viac než 5700 žiadateľov o azyl. Väčšina jednoducho len peši prejde cez miesto, kde vidiecka cesta v štáte New York končí na kanadských hraniciach," uviedla televízna stanica.

 

Utečenci a žiadatelia o azyl čelia v Spojených štátoch neistote, keďže administratíva prezidenta Donalda Trumpa sa snaží o imigračnú reformu a znižuje počty prijímaných utečencov.

 

Na budúci týždeň zavíta do Washingtonu kanadský premiér Justin Trudeau; očakáva sa, že s Trumpom bude hovoriť aj o problematike utečencov. Podľa Fox News však majú rokovať najmä o Severoamerickej zóne voľného obchodu (NAFTA).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies