Prijal francúzskeho veľvyslanca na nástupnej audiencii

NETKY.SK • 14 Október 2010, 07:24 • 2 min
Prijal francúzskeho veľvyslanca na nástupnej audiencii

Prijal francúzskeho veľvyslanca na nástupnej audiencii

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes prijal na nástupnej audiencii Jeana-Marie Bruna, mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Francúzskej republiky v Slovenskej republike. Jean-Marie Bruno odovzdal hlave štátu svoje poverovacie listiny.
      "Naše vzťahy s Francúzskom majú svoju dlhú históriu ešte z čias Československej republiky. Teší nás, že Francúzsko ako prvé uznalo vznik štátu Čechov a Slovákov,“ uviedol na stretnutí slovenský prezident. Slovensko má podľa jeho slov s Francúzskom veľmi dobrú ekonomickú spoluprácu, ktorá SR pomáha prekonať súčasnú globálnu hospodársku krízu. Zároveň dodal, že v tejto oblasti je u nás ešte široký priestor, ktorý by sme mohli aktívne využiť. Slovensko je podľa hlavy štátu otvorené pre ďalšie investície.
      "Mrzí nás, že doteraz nebol vytvorený priestor pre stretnutie hláv štátov alebo ďalších najvyšších predstaviteľov, ktorí by ešte viac prispeli k prehĺbeniu obojstranných vzťahov," povedal prezident SR. Zároveň mimoriadnemu a splnomocnenému veľvyslancovi pripomenul svoje pozvanie pre prezidenta Francúzskej republiky na návštevu Slovenska.
      "Verím, že počas môjho pôsobenia vo funkcii sa podarí zrealizovať návštevu nášho prezidenta na Slovensku," povedal v rozhovore Jean-Marie Bruno. Zdôraznil, že Francúzsko a jeho podnikatelia veľa investovali na Slovensku a vyjadril presvedčenie, že budú mať záujem v investíciách pokračovať. "Pevne verím, že počas mojej misie prispejem k tomu, aby sa pozdvihla realizácia mnohých spoločných projektov vrátane oblasti jadrovej energetiky, s ktorou má Slovensko dobré skúsenosti," uviedol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies