Prieskum v Rusku: Tipnete si, koľko Rusov je spokojných so životom či so smerovaním krajiny?

NETKY.SK • 14 December 2017, 15:59 • 2 min
Prieskum v Rusku: Tipnete si, koľko Rusov je spokojných so životom či so smerovaním krajiny?

MOSKVA – Úroveň optimizmu ľudí je podľa Ruského centra pre výskum verejnej mienky (VCIOM) omnoho vyššia ako v období rokov 2014 – 2016.

slovakia

left justify in out

VCIOM realizovalo pravidelnú koncoročnú monitorovaciu štúdiu na zistenie sociálnej situácie ruských občanov - a najmä toho, ako ju vnímajú. Aké čísla sa ukázali? Podľa tohto prieskumu očakáva v budúcom roku zlepšenie svojej životnej situácie 35 % Rusov a 40 % sa domnieva, že za rok budú žiť približne rovnako ako dnes. Iba 15 % respondentov sa pozerá do ďalšieho roka s negatívnym očakávaním.

 

Všeobecne platí, že takmer každý druhý Rus (47 %) je spokojný so životom; podiel tých, ktorí spokojní nie sú, je len 21 %. Okrem toho je 31 % takých, ktorí sú čiastočne spokojní aj nespokojní.

 

Pri hodnotení politickej situácie vo svojej krajine Rusi častejšie (33 %) reagujú kladne ako negatívne (10 %) a takmer polovica respondentov (47 %) sa domnieva, že veci idú správnym smerom.

 

„Všetky indexy sociálneho sentimentu v novembri 2017 sú vyššie v porovnaní s obdobiami začiatku predvolebných kampaní pred prezidentskými voľbami v rokoch 2012 a 2008," uvádza sa na internetovej stránke VCIOM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies